Kiszállított ételek jelölése egyszerűen, gyorsan, szabályosan

Ételkiszállítást csak a megfelelő körülményeket biztosítani képes, külön engedéllyel rendelkező élelmiszer-vállalkozás végezhet. Fontos fokozottan betartani valamennyi higiénés előírást az alapanyagok beszerzése/átvétele/raktározása/előkészítése, valamint az ételkészítés, a csomagolás és a kiszállítás során egyaránt. Az ételek szállítása során azok jellegének megfelelő hőmérsékletet kell biztosítani.
 
Azaz a kiszállítás +63 ºC felett, illetve +5 ºC alatt, de nem fagyasztva történhet. A meleg ételeknek átvételkor még forrónak kell lenni, illetve a hűtést igénylő ételek nem melegedhetnek fel.
 
Különösen kockázatos, vagy gyorsan romló étel szerepeltetése az étlapon nem javasolt, ilyen ételek pl. a madártej , a nyers tojást tartalmazó (pl. tatár bifsztek , tiramisu ), vagy csak félig átsütött étel (pl. steak), majonézes saláta, tojásos galuska.
A hideg ételeket és a meleg ételeket külön-külön, a megfelelő hőmérséklet tartását biztosító táskában/boxban kell szállítani.
A szállítási útvonal és idő kockázati tényezőt jelent, így javasolt a megrendelőhöz a legközelebb eső létesítményből kiszállítani az ételt. Az útvonal tervezésekor arra kell törekedni, hogy a szállítás minél rövidebb ideig tartson és annak során a lehető legkevesebbszer nyissák ki a jármű rakterének ajtaját .
A szennyeződések elkerülése érdekében nem javasolt a készétel, élelmiszer-szállítmány közvetlen padozatra, küszöbre, lábtörlőre helyezése. A fogyasztó részére megfelelő tájékoztatást kell adni, az étel összetételére, jellegére, származására vonatkozóan.
Az előre megrendelt egy adagos, kiszállított ételek esetében a fogyasztó figyelmét fel kell hívni a következőkre is:
– az étel fogyasztás előtti újra hőkezelésére,
– az azonnal el nem fogyasztott étel hűtve tárolására,
– az étel allergén tartalmára,
– az étel fogyaszthatósági idejére.
A figyelemfelhívás elhelyezhető a csomagoláson és ebben segít az OkosHACCP címkenyomtató rendszere.

Az OkosHaccp innovatív megoldásainak használatával gyerekjáték az éttermek HACCP folyamatainak dokumentálása, nyomonkövetése.

Csatlakozz te is az OkosHACCP felhasználó éttermek közé, tedd könnyűvé, gyorssá, áttekinthetővé a napi HACCP adminisztrációt.

✅OkosHACCP használatával gyorsan felvihetők az adatok

✅gyors, könnyedén visszakereshető adatok

✅online nyomon követhetők a folyamatok

✅egyszerűbben kivédhetőek a hibázási faktorok

✅Partnereink számára eszközt biztosítunk 

Próbáld ki MOST 14 napig ingyen

https://bit.ly/3ZebFNQ

MEGRENDELÉS:

+36204123594

info@okoshaccp.hu