TUDTAD? Mi köze az első étteremnek az OkosHACCP-hez?

Az éttermek fejlődése és evolúciója több évszázadon keresztül zajlott, kialakulásukban különböző kultúrák és régiók játszottak szerepet.  Az ókori Kínában,  Rómában és Görögországban már voltak éttermek, ahol az emberek különböző fogásokat ehettek, illetve mindenféle italokat fogyaszthattak. Ezekben az “insulae” nevű épületekben, sokan fordultak meg és már itt is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy az ételek tárolása, főzése szabályozott legyen.

A középkori Európában az úthasználók és a zarándokok ellátását szolgáló fogadók és vendéglők jelentek meg. Ezekben a fogadó jellegű éttermekben leginkább szezonális ételek voltak  levesek,  főtt vagy sült húsok, hüvelyesek, például bab vagy lencse, valamint a szezonális zöldségekből készült főételek. Az első olyan étterem, ami hasonlít a mai fogalmainkhoz a 18. században jelent meg Párizsban. Az “auberge” nevű helyeken az emberek asztalokhoz ültek, és az étlapokról választhattak az étkek közül. Az éttermek koncepciója  továbbra is fejlődött, és a 19. században már nagy népszerűségnek örvendtek, azok a helyek ahol ételt-italt lehetett kapni.  A leghíresebb A La Carte étterem 1765-ben nyílt meg Párizsban, Boulanger séf vezetésével ami már egy olyan hely volt, ahol az emberek az ételt saját választásuk szerinti állíthatták össze az étlapról.

Az éttermek azóta sokat fejlődtek, és ezzel együtt az élelmiszerbiztonság is. 

Amennyiben Ön is szeretné digitalizálni HACCP folyamatait, keressen minket.

✅OkosHACCP használatával gyorsan felvihetők az adatok
✅gyors, könnyedén visszakereshető adatok
✅online nyomon követhető folyamatok
✅egyszerűbben kivédhetőek a hibázási faktorok

Próbálja ki MOST 14 napig ingyen‼️😍
👉https://bit.ly/3ZebFNQ
👉https://bit.ly/3mm74vd

MEGRENDELÉS:
☎️+36204123594
📩info@okoshaccp.hu

#élelmiszerbiztonság #haccp #digitáliscímkenyomtatás #tesztidőszak #próbaidőszak #applikáció #elearning #haccpkézikönyv #címkenyomtató #környezettudatosság #onlineoktatás