fbpx

Ételkiszállítást csak a megfelelő körülményeket biztosítani képes, külön engedéllyel rendelkező élelmiszer-vállalkozás végezhet. Fontos fokozottan betartani valamennyi higiénés előírást az alapanyagok beszerzése/átvétele/raktározása/előkészítése, valamint az ételkészítés, a csomagolás és a kiszállítás során egyaránt. Az ételek szállítása során azok jellegének megfelelő hőmérsékletet kell biztosítani. – Azaz a kiszállítás +63 ºC felett, illetve +5 ºC alatt, de nem fagyasztva történhet.

– A meleg ételeknek átvételkor még forrónak kell lenni, illetve a hűtést igénylő ételek nem melegedhetnek fel.

– Különösen kockázatos, vagy gyorsan romló étel szerepeltetése az étlapon nem javasolt, ilyen ételek pl. a madártej, a nyers tojást tartalmazó (pl. tatár bifsztek, tiramisu), vagy csak félig átsütött étel (pl. steak), majonézes saláták, tojásos galuska.

-A hideg ételeket és a meleg ételeket külön-külön, a megfelelő hőmérséklet tartását biztosító táskában/boxban kell szállítani.

– A szállítási útvonal és idő kockázati tényezőt jelent, így javasolt a megrendelőhöz a legközelebb eső létesítményből kiszállítani az ételt. Az útvonal tervezésekor arra kell törekedni, hogy a szállítás minél rövidebb ideig tartson és annak során a lehető legkevesebbszer nyissák ki a jármű rakterének ajtaját.

– A szennyeződések elkerülése érdekében nem javasolt a készétel, élelmiszer-szállítmány közvetlen padozatra, küszöbre, lábtörlőre helyezése.

– A fogyasztó részére megfelelő tájékoztatást kell adni, az étel összetételére, jellegére, származására vonatkozóan.

Az előre megrendelt egyadagos, kiszállított ételek esetében a fogyasztó figyelmét fel kell hívni a következőkre is:

     – az étel fogyasztás előtti újra hőkezelésére,

     – az azonnal el nem fogyasztott étel hűtve tárolására,

     – az étel allergén tartalmára,

     – az étel fogyaszthatósági idejére.

A figyelemfelhívás elhelyezhető a csomagoláson és ebben segít az OkosHACCP címkenyomtató rendszere.

Amennyiben Ön is szeretné digitalizálni HACCP folyamatait, keressen minket.

✅OkosHACCP használatával gyorsan felvihetők az adatok
✅gyors, könnyedén visszakereshető adatok
✅online nyomon követhető folyamatok
✅egyszerűbben kivédhetőek a hibázási faktorok

Próbálja ki MOST 14 napig ingyen‼️😍
👉https://bit.ly/3ZebFNQ
👉https://bit.ly/3mm74vd

MEGRENDELÉS:
☎️+36204123594
📩info@okoshaccp.hu

#élelmiszerbiztonság #haccp #digitáliscímkenyomtatás #tesztidőszak #próbaidőszak #applikáció #elearning #haccpkézikönyv #címkenyomtató #környezettudatosság #onlineoktatás