Tudtad? Így főztek a királyokra a középkorban!

A királyi konyha működése
A királyi konyhákban a főzés művészete volt, ahol a legjobb szakácsok dolgoztak, akik a legfinomabb hozzávalókat használták fel. A konyha gyakran több részre volt osztva, mindegyikben más-más feladatokat végeztek: volt pékség, hentes, zöldség- és gyümölcsös részleg, és természetesen a főzőkonyha.

Az élelmiszer higiénia a királyi konyhákban
Az élelmiszer higiénia a királyi konyhákban kiemelt fontosságú volt, hiszen a királyi család egészsége múlhatott rajta. Az ételeket gyakran alaposan megvizsgálták, mielőtt felszolgálták volna őket, hogy biztosítsák, nincsenek benne mérgező anyagok vagy betegséget okozó baktériumok.

A húsokat például mindig frissen vásárolták és azonnal felhasználták, hogy minimalizálják a romlás kockázatát. A zöldségeket és gyümölcsöket alaposan megmosták, mielőtt felhasználták volna őket. A konyhai eszközöket rendszeresen tisztították és sterilizálták, hogy elkerüljék a keresztszennyeződést. A királyi konyhákban alkalmazott élelmiszer higiéniai szabályok sokban hasonlítanak a mai élelmiszerbiztonsági előírásokhoz. A friss hozzávalók használata, az alapos tisztítás és a keresztszennyeződés elkerülése mind-mind fontos részei a modern élelmiszer higiéniai gyakorlatnak.

Próbáld ki most 14 napig ingyen, mennyi időt spórolsz, hogyan segíti a konyhai dokumentációkat rendszerünk!

Csatlakozz te is az OkosHACCP felhasználó éttermek közé, tedd könnyűvé, gyorssá, áttekinthetővé a napi HACCP adminisztrációt.

✅Jelölőcímke nyomtatás automatikus dátumgenerálással.
✅Papírmentes konyha, kiváltjuk a nyomtatványokat
✅Felhő alapú adattárolás, nyomon követhetők a folyamatok
✅Csökkenő hibázási és büntetési kockázat
✅Könnyű átállás, kompakt rendszer

Próbáld ki MOST 14 napig ingyen

https://bit.ly/3ZebFNQ

MEGRENDELÉS:

+36204123594

info@okoshaccp.hu